Orelunds produkter

Kvalitetssortiment, Smakrikt

Vi är IP-odlare (integrerad produktion) och våra produkter är märkta med Svenskt Sigill. Som IP-odlare arbetar vi aktivt för bland annat miljöförbättringar och att produktionen ska ske på ett resurseffektivt sätt. Vårt IP nummer är 12-12256.

tomater

Tomater

Odlingen sker i vårt växthus där de första tomaterna mognar i slutet av april och säljs under hela säsongen. Vi odlar bland annat Aranca, Flavorino och Orangino. Med tomaterna som bas tillverkar vi egen gazpacho som även består av gurka, paprika och chili.
Paprika

Paprika

Paprikan odlas i vårt växthus, de första paprikorna skördas i maj och säljs under hela säsongen. Den ingår även som ingrediens i gazpachon.
Gurka

Gurka

Även gurkan odlas i vårt växthus och skördas från maj och under hela säsongen och ingår som ingrediens i vårt gazpacho.
Chili

Chili

Chilin odlas i växthuset och skördas från maj.

Jordgubbar

Våra jordgubbar odlas i en table-top odling. Det innebär att plantorna växer i säckar som står på cirka en meter höga bord. Odlingsmetoden ger oss rena bär och gör att vi slipper böjda ryggar under skörd. I odlingen finns sorterna Elsanta, Florentina och Salsa. De första jordgubbarna mognar runt den 1 juni och säsongen varar fram till slutet av augusti.

Hallon

Våra hallon odlas på friland och de första hallonen mognar i mitten på juli och säljs under en månads tid.
Körsbär

Körsbär

Skördesäsongen för våra körsbär inleds mitten på juli och pågår i cirka en månad. För att få stora och välutvecklade bär odlar vi körsbären under tak.
Plommon

Plommon

De börjar mogna i augusti och finns oftast att köpa till och med mitten på september. Sorterna är bland annat Jubileum, Viktoria, Opal och Valor.

Äpplen

Vi plockar äpple från mitten på augusti fram till början av november. Sedan förvarar vi de i kyllager och säljer dem, dels i Gröna Butiken och dels till Äppelriket. Våra vanligaste äppelsorter är Discovery, Katja, Aroma, Ingrid Marie, Gloster, Mutzo, Elise och Cox Orange.

Päron

Päronen skördas under september och oktober. Vi odlar Klara Frijs, Carola och Conference.

Orelunds Äppelchutney
Och Jordgubbssylt

Orelunds Gazpacho

Scroll to Top